Acqua Brevetti: Иновативни Решения за Водна Обработка

Acqua Brevetti е компания, призната в световен мащаб благодарение на своята ангажираност към изследвания и разработка на иновативни и собственически технологични решения. Тези усилия са довели до подаването на осем патента и регистрирането на пет търговски марки, които обхващат филтри, дозиращи системи и продукти за водна обработка.

Глобално Присъствие и Разнообразие на Продукти

Acqua Brevetti предлага своите решения за водна обработка както в гражданския, така и в индустриалния сектор. Компанията се отличава с широка гама от продукти, които отговарят на различни нужди и изисквания.

Широка Гама от Продукти

В обширната продуктова линия на Acqua Brevetti можем да намерим:

 • Филтри: Включително ръчни, полуавтоматични и автоматични филтри, които ефективно премахват механични примеси като пясък, ръжда и други частици.
 • Диспенсери за полифосфати: Тези устройства помагат за предотвратяване на натрупването на варовик в тръбопроводите и уредите.
 • Омекотители за вода: Намаляват твърдостта на водата, предпазвайки домакинските уреди и подобрявайки качеството на водата.
 • Химически продукти: Включват разнообразие от решения за обработка и дезинфекция на вода.
 • Системи против варовик: Предпазват тръбопроводите и уредите от варовикови отлагания.
 • Водоочистватели и осмоза: Осигуряват високо ниво на пречистване на водата, подходящо както за домашни, така и за индустриални приложения.
 • Домашни системи за водна обработка: Включват разнообразни решения за подобряване на качеството на водата в дома.
 • Сепаратори на мръсотия: Премахват твърди частици и замърсители от водата.
 • Системи за кондициониране на отоплителни системи: Поддържат ефективността и дълготрайността на отоплителните системи.
 • Хладилници и стерилизатори: Осигуряват чиста и безопасна вода за различни приложения.
 • Лечение на легионела: Специализирани решения за предотвратяване и контрол на легионела в водоснабдителните системи.

Филтрация: Защита и Самопочистване

Въведение в Филтрацията

Филтрацията е критичен процес за поддържане на чистотата на водата, който включва ръчни, полуавтоматични и автоматични филтри. Водата в домакинствата често съдържа чужди тела като пясък, ръжда и груби материали, които, ако не бъдат адекватно премахнати, могат да причинят сериозни проблеми на оборудването и водопроводната система.

Защитна Филтрация

Тези примеси могат да бъдат ефективно елиминирани чрез инсталиране на защитни филтри в съответствие с действащите регулации. Съгласно настоящите технически стандарти (UNI 8065, UNI 9182 и UNI EN 806-2), инсталирането на механичен защитен филтър е задължително.

Министерски указ 25/12 изисква филтрите да бъдат лесно миещи се, автоматично или ръчно, и да са изработени от материали, отговарящи на Министерски указ 174/04 („Материали, подходящи за обработка на вода, предназначена за човешка консумация“).

Филтрите на Acqua Brevetti

Филтрите за почистване и самопочистване на Acqua Brevetti са усъвършенствани версии на картридж филтри и са специално проектирани за защита на системи чрез елиминиране на груби тела като малки количества пясък, ръжда и наслоявания, производствени отпадъци и камъчета.

Всички филтри на Acqua Brevetti са оборудвани с полуавтоматични или автоматични почистващи системи, които гарантират бързо и ефективно измиване както на филтърния патрон, така и на контейнера.

Конструкцията от неръждаема стомана прави патрона подходящ за подлагане на процедури по измиване или дезинфекция. Стандартната степен на филтрация на използваните филтърни патрони е 89 или 100 микрона, в зависимост от модела.

Приложения на Филтрите на Acqua Brevetti

Филтрите на Acqua Brevetti могат да бъдат удобно използвани за защита на:

 • Домашни системи за топла и студена вода
 • Отоплителни и охлаждащи системи
 • Мрежи за разпределение на процесна вода
 • Парогенератори

Заключение

Филтрите за почистване и самопочистване на Acqua Brevetti предоставят надеждно решение за поддържане на чистотата и защитата на различни водни системи. С тяхната полуавтоматична и автоматична технология за почистване, те осигуряват лесна поддръжка и дълготрайна ефективност.