Logo_Nicoll_France_01PVC улуци и водосточни тръби

PVC улуците и водосточните тръби са произведени от първичен поливинилхлорид (PVC), към който са добавени титанов окис и пигменти за подсилване на цветовете, благодарение на което улуците Nicoll са устойчиви на агресивни въздействия. Качественото оцветяване дава допълнителна устойчивост на корозия и химически въздействия (солен въздух, въглероден пушек) и UV лъчи. Фабричния знак , поставен върху профилите улуци и водосточни тръби е доказателство за устойчивостта им на ултравиолетовите лъчи.

ОТВОДНИТЕЛНИ КАНАЛИ И РЕШЕТКИ

Системата канали и решетки “КОНЕКТО” е предназначена за отвеждане на дъждовни и/или отпадни води, като специално е проектирана да осигури сигурност, комфорт и естетичен вид при използването й за линейно отводняване на паркове и градини, пешеходни и велосипедни алеи, спортни съоръжения, обществени басейни, подземни паркинги и паркинги на етажи. Гамата “КОНЕКТО” е замислена като цялостна система, предлагаща редица технически възможности. Голямото разнообразие на PVC решетки, възможността за рязане на канала и решетката до определена дължина и свързване на улеите под прав ъгъл, наличието на странични и вертикални изходи с различни диаметри правят системата “КОНЕКТО” адаптивна към всеки индивидуален проект.
Корпусът на каналите е произведен от полипропилен, като свързването на отделните елементи е на принципа “клипс”. Механичната устойчивост на каналите “КОНЕКТО” се осигурява при монтирането на PVC решетките “КОНЕКТО” към тях. Товаримостта на модула може да отговаря на клас А 15 – при избор на PVC решетките за пешеходци и за леки коли и на клас B 125 – при избор на PVC усилена решетка.
Материал: полипропилен
Дължина: 1 л.м.
Ширина на канала – 130 мм.
Вертикални изходи – ф 100 и ф 110
Странични тапи/изходи – ф 100 и ф 110

Универсална шахта 30х30х30
Универсалните шахти осигуряват точково отводняване на терени с различна повърхност и площ, както и директен достъп за ревизия и по-лесна поддръжка. Монолитният корпус на шахтите, както и допълнителната надстройка са произведени от полипропилен, като начина свързване на двата модула, в зависимост от моделите, е на принципа “клипс” или чрез сглобяване. Завършващите елементи – капаци и решетки, в различни цветове, допринасят за естетичния вид на системата, като я правят адаптивна към околната среда. Монолитният корпус на универсалните шахти е с маркирани отвори с различен диаметър, които чрез лек натиск с помощта на чук могат да се отстранят, като по този начин при необходимост може да се осъществи връзка с канализационната мрежа.

Шахта – сифон с вертикален изход
Тези шахти дават възможност за отвеждане на дъждовните води директно в канализацията за мръсни води, като чрез тях се изгражда връзката между водосточната и канализационната мрежа. Естетичният дизайн на шахтата-сифон допринася за елегатността на системата и я прави подходяща за изплозването й при различни архитектурни проекти. Шахтата – сифон със страничен изход е специално проектирана, за да се осигури създаване на „водна риза”, което предотвратява излизането на лоши миризми от канализацията. Използването на този модел шахти ще оптимизира разходите за даден проект, защото не е необходимо изграждането на допълнителна канализация за дъждовните води, което се осигурява директно чрез заустване на шахтата в канализационната мрежа.
Системите за отводняване на тераси и балкони Nicoll осигуряват, както отвеждане на водата от самата тераса, така и на тази събрана от улуците.
ЪГЛОВ СИФОН
Материал: поливинилхлорид (PVC), с UV защита
Дизайн: тяло във форма на ¼ окръжност, което позволява монтаж в ъгъл на балкон и защитна подвижна решетка
Монтаж: чрез лепене
Вертикални изходи: ф 80 и ф 100
Размери: за ф 80 – 165х165 мм / за ф 100 – 175х175 мм

КВАДРАТЕН СИФОН
Материал: поливинилхлорид (PVC), с UV защита
Дизайн: тяло с квадратна форма, което позволява монтаж в ъгъл или до стена на балкон, като в зависимост от мястото на монтажа с клещи се отчупват страничните водобрани и подвижна решетка, която се сваля в зависимост дали се монтира на горна или междинна плоча, като по този начин се осигурява възможност за заустване на водосточни тръби ф 100, идващи от най-горната плоча
Монтаж: чрез лепене, с фабрични регулируеми дистанционери в зависимост от мястото на монтаж
Вертикален изход: ф 100
Размери: 137х137 мм

ЧУЧУР ЗА БАЛКОН С ПОДВИЖЕН УДЪЛЖИТЕЛ
Материал: поливинилхлорид (PVC), с UV защита
Монтаж: чрез лепене
Дължина на чучура – 220 мм.
Височина на чучура – 41 мм.
Размер на решетката на чучура – 53х53 мм.
Дължина на удължителя – 220 мм.
Височина на удължителя – 220 мм.