Заводът за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД e специализиран в производството на санитарна керамика. С годишен капацитет от 2,8 млн. изделия заводът е най-големият производител на санитарна керамика в Европа. Продуктите са под търговските марки Ideal Standard, Vidima, Porcher, Armitage Shanks

Гаранция: 15 години пълна гаранция за санитарен порцелан Видима. 

 • Серия Корона >

  Гаранция: 15 години пълна гаранция за санитарен порцелан Видима. 
 • 1

 

СМЕСИТЕЛНИ БАТЕРИИ

 

VIDIMA

Продуктите VIDIMA са с нов и иновативен  дизайн. Търговската марка Vidima е синоним на практичните, ергономични и с висока потребителска стойност изделия.

Едноръкохваткови и двуръкохваткови смесители за умивалници, бидета, вани, както и смесители за вграждане, термостатни и електронни смесители, кухненски смесители, предлагани от Ideal Standard. Внедряването на керамичният затварящ механизъм на Ideal Standard, като основен елемент от смесителите, може да се определи като революционно.

Гаранция: 5 години пълна гаранция за смесителни батерии с керамичен затварящ механизъм.

 

Материали

Основен материал за смесителните батерии с търговска марка Vidima е месинг с постоянен и контролиран състав, отговарящ на Европейските норми. Месингът, произведен в Идеал Стандарт – Видима, е с ниско съдържание на олово, значително под нормата 1,6%. Компанията гарантира на своите клиенти изключително високо качество на материалите и безопасност за здравето при употреба.

Покрития

За да придаде на изделията си красивия огледален блясък, така характерен за смесителите Vidima, компанията използва утвърден метод на електрохимично галванизиране. С модерно оборудване се постигат изискванията на Европейските норми и стандарти EN 248, DIN 50021, ISO 9927, ISO 5002, а именно висококачествено покритие от никел с дебелина от 12,6 до 15,3 микрона и от хром с дебелина от 0,327 до 1,470 микрона. Пластмасовите детайли се галванизират след предварително помедняване на повърхността, което осигурява трайно и естетическо покритие.

 

Система за лесен монтаж Top Fix

Тази система осигурява бърз и лесен монтаж на стоящите смесители. Смесителят се поставя в съответния отвор на мивката, а през отвора на повдигача на изпразнителя се притяга към мивката с помощта на специално ключе, намиращо се в опаковката. Easy Fix. Тази система осигурява лесен монтаж на смесителите, благодарение на специалната конструкция на гумената подложка и металната шайба. Това Ви позволява да затегнете гайката върху шпилката бързо и без помощник.

 

Вграден аератор

Вграденият в чучура аератор (VidimaStorm) придава елегантен вид на смесителя, без да нарушава изчистената линия на дизайна. С ключе, което се намира в комплекта, лесно и удобно се обслужва смесителя при подмяна или почистване на аератора. По този начин аераторът е защитен от вандали и прави смесителя подходящ за използване на обществени места.

 • Vidima LUX >

  Vidima-LUX
 • Vidima TOP >

  Vidima-TOP
 • 1