Радиаторни вентилиМедните тръби и фитинги са подходящи и за водопроводни системи, и за отопление, и за газопроводни инсталации. Голямо тяхно предимство е, че не се поддават на въздействието на хлорираната вода.
Освен това, на всички са известни доказаните бактерицидни свойства на медта, които възпрепятстват развитие на бактерии по вътрешната страна на тръбите. Световният опит от експлоатацията на такива тръби показва, че безаварийното им използване във водопроводни и отоплителни системи продължава от 50 до 100 години. В отоплителните системи, обаче, практически няма ограничения за медните тръби. Те се свързват помежду си чрез специални медни или направени от медни сплави пресфитинги, които се поставят със специална пресмашина.

Технически характеристики:
Физичните и механичните свойства на медта остават непроменени с използването и във времето.

  •  Устойчивост на налягане – медните тръби издържат на много високо работно налягане, което е важен фактор за безопасността и сигурността на потребителя.
  • Температурна устойчивост – медните тръби издържат на широк температурен диапазон.
  • Огнеустойчивост – медта е негорим материал и не отделя никакви токсични газове.
  • Липса на провисвания – медните тръби не провисват, тъй като медта е материал с необходимите якостни характеристики, позволяващи му да запази вида на инсталацията
  • Висок дебит – медните тръби пренасят по-голям относителен обем спрямо външния диаметър, в сравнение с тръбите от други материали.
  • Ниско температурно разширение – температурното разширение на медта е много по-ниско от това на пластмасовите тръби
  • Хигиена и безопастност – медта възпира разпространяването на бактерии, като по този начин не променя питейните качества на водата.
  • Гаранция за качество – медните тръби и финиги се произвеждат съгласно стандарта на Европейския съюз EN1057 по системата за гарантиране на качеството ISO 9001, и имат трийсет годишна гаранция.

Материал:
Неокислена фосфорна мед, мин 99,99% мед (Фосфор P=0.015 0.040%)

Предлагаме и изолирани медни тръби за климатици ISOCLIMA

ISOCLIMA

Вътрешните повърхности са основно почистени и затапени в краищата, за да се запази тръбата чиста докато не бъде положена. Покрита е с изолация от полиетилен с ниска плътност със затворена клетъчна структура, с външен бял LDPE екструдиран филм с релеф осигуряващ по-голяма механична защита и устойчивост. Опаковани са с прозрачно фолио за допълнителна защита на кангали по 25 и 50 метра.

Фитингите за спояване и резбови са от ф12 – 109мм – колена, дъги, тройници, преходи, муфи, холендри и всичко нужно за изграждането на Вашата отоплителна или водопроводна инсталация. Предлагаме продукти CONEX BANNINGER, Испания и VIEGA, Германия.

Фитингите за спояване и резбови