Колектори

Слънцето е най-големият енергиен източник за Земята и неговата радиация може да има много приложения. Едно от тях е използването на слънцето за получаване на гореща вода в домакинствата, което значително намалява разходите за ток или газ. Това е възможно благодарение използването на слънчеви колектори, които представляват технология за прихващане на слънчевата радиация, превръщането и в топлинна енергия и затоплянето на водата. Освен за осигуряване на горещата вода в домакинството (за банята, за кухнята и т.н.), колекторите могат да бъдат използвани и за затопляне на плувни басейни.

Съществуват 3 вида слънчеви колектори:

концентриращи
с плоски панели
и с вакуумни тръби

 

 

СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ VIESSMANN

Високоефективните слънчеви колектори на Viessmann могат да Ви осигурят покриване на годишните нужди за загряване на вода и отопление с до 35%. Независимо дали Вашата отоплителна инсталация е с котел на нафта или газ, дали използвате котел на твърдо гориво или термопомпа – всички инсталации на Viessmann са проектирани ни за работа със соларна система.

Viessmann е един от водещите европейски производители на соларни инсталации и може да се похвали с повече от 30-годишен опит в областта.

 

СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИtesy-logo

  • Лазарен/Ултразвуково заварен изцяло Алуминиев/Меден абсорбер.
  • Селективно покритие осигуряващо висока ефективност на колектора.
  • Призматично термозакалено стъкло (с ниско съдържание на желязо) задържащо топлината и пропускащо максимално количество слънчева радиация към абсорбера
  • Изолация от минерална вата гарантираща минимални топлинни загуби при най-екстремни условия.

 

tesy2Медният/Алуминиевият абсорбер, използван при селективните соларни панели ТЕСИ е покрит с  високотехнологично селективно покритие. Покритието осигурява максимално абсорбиране на слънчевата радиация (ефективно при облачно време) и минималното отразяване обратно в атмосферата. Селективното покритие се характеризира с висока температурна устойчивост, отлична ефективност, висока здравина, дълъг проектоживот  и изцяло безвредна за околната среда технология на производство (консумирана енергия за изработката на 1 кв.м. от покритието  е около 1 kWh).

 

oventrop

СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ

Плосък колектор
“OKF-CS22”

 

 

Описание

OVENTROP-Плосък колектор “OKF-CS22”

 

OKF-CS22

състои се от:

– прозрачно соларно предпазно стъкло
– лазерно заварен алуминиев абсорбер
– връзка към подаващата и връщащата линия G 1/2 външна резба
– алуминиеви колекторни рамки с изолация

Размери:
Брутна площ: 2,25m2 (L=1,933m; B=1,163m)
Апертурна площ: 2,01m?
Тегло: 36kg